Az alternatív weboldal statisztikai rendszerek előnyei

  • Főoldal
  • /
  • Blog
  • /
  • Az alternatív weboldal statisztikai rendszerek előnyei
Az alternatív weboldal statisztikai rendszerek előnyei

Az alternatív weboldal statisztikai rendszerek előnyei

céges

Bevezetés

A webes elemzések világában a Google Analytics régóta a legnépszerűbb eszköz a weboldalad forgalmának nyomon követésére és a felhasználói viselkedésbe való értékes betekintésre. Azonban számos alternatív statisztikai rendszer áll rendelkezésre, amelyek hasonló funkcionalitást és előnyöket kínálnak. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk az alternatív statisztikai rendszerek használatának előnyeit, és bemutatunk egy jó alternatív megoldást, amit érdemes kipróbálni.

Átfogóbb statisztika

Míg a Google Analytics rengeteg információt nyújt, az alternatív statisztikai rendszerek gyakran átláthatóbb statisztikákat kínálnak. Ezek a rendszerek további statisztikákat és mutatókat biztosíthatnak, amelyek nem állnak rendelkezésre a Google Analytics szolgáltatásban, lehetővé téve ezáltal, hogy mélyebb betekintést nyerj webhelyed teljesítményébe.

Egyes alternatív statisztikai rendszerek részletes információkat kínálnak a felhasználók demográfiai adatairól, az eszköz típusokról, sőt a látogatók elköteleződéséről is. Ez a részletezési szint hihetetlenül értékes lehet a látogatóid megértéséhez és a webhelyed ennek megfelelő optimalizálásához.

Továbbfejlesztett adatvédelem

Egyes weboldal tulajdonosok egyik aggálya a Google Analytics szolgáltatással kapcsolatban az adatvédelem. Mivel a Google egy amerikai nagyvállalat, aggályok merülhetnek fel azzal kapcsolatban, hogy miként kezelik a felhasználói adatokat, és hogyan osztják meg azokat harmadik féllel.

Az alternatív statisztikai rendszerek használatával nagyobb ellenőrzést gyakorolhatsz adataid felett, és így biztosíthatod, hogy azok továbbra is privátak maradjanak. Számos alternatív rendszer kínál önkiszolgáló megoldásokat, ami azt jelenti, hogy adatait a saját szerverén tárolják, nem pedig harmadik félnek küldik el. Ez biztonságot jelenthet azok számára, akik az adatvédelmet helyezik előtérbe.

Testreszabás és rugalmasság

Míg a Google Analytics funkciók és testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja, az alternatív statisztikai rendszerek gyakran még nagyobb rugalmasságot kínálnak. Ezek a rendszerek lehetővé tehetik a jelentések testreszabását, egyéni mutatók létrehozását és az elemzési élmény testreszabását a Te egyedi igényeihez. De mégis a az egyik legfontosabb érv az alternatív rendszereknél, hogy a nagy konkurenciával szemben sokkal egyszerűbb és átláthatóbb felületet mutatja be a statisztikákat, mely így sokkal gyorsabban feldolgozható.

Az egyedi nyomon követési követelményekkel vagy speciális jelentési igényekkel rendelkező vállalkozások számára az alternatív statisztikai rendszerek megváltoztathatják a helyzetet. Lehetővé teszik egyéni irányítópultok és jelentések készítését, amelyek az Ön vállalkozása számára legfontosabb mérőszámokra összpontosítanak, és gyakorlati betekintést nyújtanak, és jobban irányíthatják az elemzéseket.

Költséghatékony megoldások

A Google Analytics ingyenesen használható, így vonzó lehetőség minden méretű vállalkozás számára. A weboldal növekedésével és az elemzési igények összetettebbé válásával azonban előfordulhat, hogy további szolgáltatásokra vagy támogatásra lehet szükséged, amelyek költséggel járnak.

Az alternatív statisztikai rendszerek gyakran kínálnak megfizethetőbb árképzési díjcsomagokat, amelyek megfelelnek a különböző vállalkozások méretének és költségvetésének. Előfordulhat, hogy fejlett funkciókat kínálnak a Google Analytics prémium ajánlatainak költségének töredékéért. Ezeket az alternatívákat feltárva olyan megoldást találhatsz, amely megfelel az igényeidnek anélkül, hogy pénzt költenél feleslegesen.

Sokféle funkció

Az alternatív statisztikai rendszerek használatának másik előnye az általuk kínált szolgáltatások sokfélesége. Noha a Google Analytics számos területen kiváló, előfordulhat, hogy bizonyos funkciók vagy funkciók jobban megfelelnek az Ön üzleti céljainak.

Például néhány alternatív statisztikai rendszer az e-kereskedelmi elemzésekre specializálódott, részletes betekintést nyújtva az online értékesítésekbe, a konverziós arányokba és az ügyfelek viselkedésébe. Mások a közösségi média elemzésére vagy a SEO mutatóira összpontosíthatnak. Ezen alternatívák feltárásával olyan rendszert találhat, amely illeszkedik az Ön konkrét céljaihoz, és a legrelevánsabb adatokat szolgáltatja vállalkozása számára.

Egy igazán jó alternatív statisztikai rendszer

Szeretnénk figyelmedbe ajánlani egy igazán jó alternatív weboldal statisztikai rendszert, melynek a neve MiniStat, a neve ellenére nem egy pici alkalmazásról van szó. Az általános statisztikai adatokon kívül mérni tudod a viselkedési szokásokat, földrajzi és technológia tulajdonságokat és a beállított eseményeket. A rendszer legelőnyösebb tulajdonságai, hogy emmilyen adatot nem szolgáltat harmadik félnek, semmilyen olyan adatot nem mér, amivel beazonosítható lenne a látogatóid, így teljesen megfelel az Európai Unió GDPR előírásoknak!

A teljes értékű ingyenes csomaggal ki tudod próbálni a rendszer tudását, ha megtetszik és kevésnek bizonyul a csomagban található , akkor egy kattintással tudsz nagyobb fizetős csomagra váltani.

Végszó

Bár a Google Analytics kétségtelenül hatékony eszköz, fontos alternatív statisztikai rendszerek megismerése, hogy lássuk, van még más rendszer, amire érdemes odafigyelni.Az átfogóbb statisztikáktól a fokozott adatvédelemig, a testreszabási lehetőségekig, a költséghatékony megoldásokig és a funkciók sokféleségéig ezek az alternatívák értékes betekintést nyújthatnak, és segíthetnek adatközpontú döntések meghozatalában weboldaladdal kapcsolatban.

Megosztás
Előző bejegyzés

Vélemények/hozzászólások